Opsætning af IMAP mailkonto i Apples Mail

VI har et lille  værktøj, der forenkler indstilling af en mailkonto Mail.app (og Mail på iOS).

Du kan bruge nedenstående til manuel indstilling, samt til at kontrollere om en konto er indstillet rigtigt.

IMAP er den foretrukne mailkontotype i Mail.app på Mac. Her følge en beskrivelse af indstillingernes formål, samt skærmbilleder.

Skærmbillederne er fra OS X EL Capitan. Indstillingerne gælder også tidligere udgaver af OS X Mail.app.

Kontooplysninger

• Beskrivelse: Valgfrit navn til kontoen. Ses kun af dig i dit mail program.
  • Henvisning: Vises hos modtager som afsender. Du kan klikke og tilføje flere, som du så kan vælge imellem, når du sender beskeder.
  • E-mailadresse: Kontoens e-mailadresse.
  • Fulde navn: Valgfrit, typisk dit navn og/eller firmanavn.
  • Server til indgående post: Navnet på den server, som din e-mailkonto ligger på.
  • Brugernavn: Hele din e-mailadresse (medmindre du har fået andet oplyst).
  • Adgangskode: Koden til din e-mailkonto.
  • Server til udgående post: Se særkilte skærmbilleder nedenfor.
  • TLS-certifikat: Bruges ikke hos Avalonia. Skal stå til 'Ingen'.

Server til udgående post

Klik på menuen ved Server til udgående post for at åbne listen. Du skal typisk bruge én server til udgående post for hver e-mailkonto.

• Beskrivelse: Valgfrit navn til serveren. Ses kun af dig i dit mail program.
  • Navn på server: Navnet på den server, som din e-mailkonto ligger på.
  • TLS-certifikat: Bruges ikke hos Avalonia. Skal stå til 'Ingen'.

• Find og bevar automatisk kontoindstillinger: Skal slås fra for e-mailkonti hos Avalonia.
  • Port: 465 (medmindre andet er oplyst).
  • Brug SSL: Skal være slået til
  • Godkendelse: Adgangskode
  • Tillad usikker godkendelse: Skal være slået fra
  • Brugernavn: Hele din e-mailadresse (medmindre du har fået andet oplyst).
  • Adgangskode: Koden til din e-mailkonto.

Avanceret

• Find og bevar automatisk kontoindstillinger: Skal slås fra for e-mailkonti hos Avalonia.
  • Inkluder, når der automatisk søges efter nye beskeder: Skal være slået til.
  • Overfør alle bilag automatisk: Valgfri. Er den slået fra hentes bilag først når du beder om det. Praktisk at slå fra, hvis du regelmæssigt modtager bilag, som du ikke skal bruge med det samme.
  • Send store bilag med Mail Drop: Slå til, hvis du ønsker at benytte Apple's iCloud tjeneste til store bilag. Vær opmærksom på at bilaget kun er tilgængeligt i iCloud i 30 dage.
  • Præfiks til IMAP-sti: Anvendes ikke hos Avalonia. Skal være tom.
  • Port: 993 (medmindre andet er oplyst).
  • Brug SSL: Skal være slået til
  • Brug kommanoen IDLE, hvis serveren understøtter den: Skal være slået til.

Stadig brug for hjælp? Kontakt os Kontakt os